Danpoort International Abrasives
Contact

Suhner Abrasive

Het uitgebreide programma slijpmiddelen van Suhner omvat alles wat u nodig hebt – van schaven tot polijsten. Kwaliteit en prestatievermogen zijn Suhner’s belangrijkste principes. En Suhner zorgt voor de optimale toegevoegde waarde voor u.

Suhner Abrasive Compact
Traditie en innovatie sinds 1914. Ontwikkeling, design en productie van professionele machines van één producent. Het is Suhner’s doel om door de combinatie van machines, slijpmiddelen en hun knowhow een doordachte en efficiënte oppervlakbewerking voor u mogelijk te maken.

Eigen ontwikkeling en productie
Dankzij de eigen ontwikkelingsafdeling van Suhner kunnen zij snel reageren op de marktvraag. Hun motto, ‘efficiënte en energiebesparende machines ontwikkelen’, brengen zij consequent in de praktijk. Het spreekt voor zich dat daarbij rekening wordt gehouden met de wereldwijd verschillende veiligheidsaspecten. Kwaliteitsproducten - geproduceerd in Zwitserland, in de Europese Unie (EU).

Persoonlijk advies
De technische experts van Suhner staan persoonlijk voor u klaar en ondersteunen u bij het vinden van de juiste oplossingen.

 

Producten van Suhner Abrasive

Slijpmiddelen
Suhner biedt totaaloplossingen dankzij een optimaal onderling afgestemd machine- en slijpmiddelenassortiment voor de hoogste eisen. De slijpgereedschappen van Suhner zijn uitgelijnd op procesoptimalisatie voor alle soorten oppervlakbewerkingen. Van schaven en slijpen met de hoogste spaandervermindering tot en met nauwkeurig frezen, borstelen en polijsten – slijpgereedschappen van Suhner maken indruk door hun hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid.

Flexibele assen
Een concept met vele voordelen. Verschillende werkzaamheden zijn meestal het synoniem voor een volledig park met verschillende machines en gereedschappen. Dat is anders bij de machines met flexibele as van Suhner. Hier gaat het zo: multifunctionaliteit, flexibiliteit en handzaam in gebruik bij maximaal vermogen – van de meest verfijnde werkzaamheden bij mobiel gebruik tot en met zware werkzaamheden onder extreme omstandigheden.

Door de scheiding van aandrijving en gereedschap kan ook in het continubedrijf worden gewerkt zonder vermoeid te raken. Met de lichte en handzame flexibele as kan ook op anders lastig toegankelijke plaatsen worden gewerkt. Ons verkoopprogramma omvat traploos regelbare machines met verschillende toerentallen. Praktijkgerichte toerentaltrappen maken optimale snij- en omtreksnelheden mogelijk die verspaningsprestaties en de beste gereedschapsbenutting realiseren.

Elektrisch gereedschap
Elektrische gereedschappen van Suhner worden met groot succes ingezet in het ambachtsbedrijf en in de industrie. Het belangrijkste toepassingsgebied bevindt zich in de sector voor slijpen, doorslijpen en polijsten. Elektrische gereedschappen van Suhner zijn volgens moderne oogpunten geconstrueerd voor hoge verwijderingsprestaties met een grote bedrijfszekerheid.

 • De elektrische gereedschappen van Suhner voldoen aan alle vereisten van de na te leven EU-richtlijnen.
 • Haakse aandrijving met spiraalkegelwielen.
 • Hoge prestaties bij een laag machinegewicht.
 • De machines beschikken over een beveiliging tegen overbelasting.
 • Bij een vergelijking van de op de markt beschikbare elektrische gereedschappen bevinden de elektrische gereedschappen van Suhner zich qua stroomverbruik en vermogensafgifte zich in het bovenste echelon.

Micro-motoren-systeem
Het micro-motoren-systeem van Suhner onderscheidt zich door krachtige motoren en een comfortabele bediening. Toerentallen tot 60.000 t.p.m. worden fluisterstil gerealiseerd. De hoge rondloopnauwkeurigheid maakt de meest schone en herhaalbare resultaten mogelijk. Het besturingsapparaat beschikt over moderne eigenschappen, zoals touchbediening, instellingen die kunnen worden opgeslagen en een toerentalregelaar met voelbare weerstand.

 • Mobiel slijp-, frees- en polijstsysteem
 • Tot en met 60.000 t.p.m.
 • Hogere tractiekracht met 30% meer vermogen
 • Trillingsarm
 • Geen verplaatsing van de frees door 50% meer spankracht
 • Robuuste besturingseenheid met intelligente functies en goed zichtbaar toerentaldisplay
 • Touchbediening op het glazen display
 • Toerentalregelaar met voelbare weerstand
 • Fluisterstille motoren

Accuserie
Vier mobiele, compacte slijpmachines verbinden de beproefde ergonomie van Suhner met de uiterst efficiënte accutechnologie. Accumachines van Suhner liggen niet alleen goed in de hand, maar zijn ook robuust en betrouwbaar en hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Krachtige elektromotoren en accupacks zijn een ideale combinatie. Uw partners op de bouwplaats en bij montageactiviteiten.

Accugereedschappen van Suhner worden met succes ingezet in het ambachtsbedrijf en in de industrie. Met de accumachines van Suhner heeft de gebruiker op de bouwplaats en bij montageactiviteiten een betrouwbare partner in handen. De accumachines van Suhner blinken uit door een robuuste constructie. Ze zijn krachtig en hebben een groot uithoudingsvermogen. En natuurlijk worden daarbij krachtige elektromotoren van de meest recente generatie en efficiënte accutechnologie ingezet.

 • Een afneembare partikelbescherming houdt grotere stofdeeltjes uit de buurt van de motor.
 • De krachtige accupacks leveren een spanning van 18 V en hebben een capaciteit van 5 Ah.
 • Een intelligent accumanagement waarborgt een perfecte samenwerking van alle componenten, zodat de beschikbare energie optimaal wordt benut.
 • De temperatuur van de accupacks wordt doorlopend getest. Bij oververhitting of overbelasting wordt het apparaat door de elektronica uitgeschakeld.
 • Een schokabsorberende rubberlaag beschermt de accupacks tegen de ruwe omstandigheden op de bouw.

Persluchtgereedschappen
Persluchtgereedschappen van Suhner worden met groot succes ingezet in het ambachtsbedrijf en in de industrie. Deze worden toegepast in de machinebouw, ketelbouw, gieterijen, in werktuig- en modelbouw, alsmede bij montagewerkzaamheden. De persluchtgereedschappen onderscheiden zich door hoge prestaties bij het meest zuinige luchtverbruik. De aandrijving gebeurt met robuuste lamellen-motoren die een zeer gunstig vermogensgewicht opleveren. De constructies zijn onderhoudsvriendelijk gedimensioneerd.

Persluchtgereedschappen van Suhner zijn geluids- en trillingsarm. De buitenste behuizingsdelen van de slijpmachines zijn vervaardigd van kunststof en zijn bestemd voor koude-isolatie en bedieningsvriendelijkheid. Voorwaarden voor de onberispelijke werking van de persluchtgereedschappen zijn condenswater- en vuilvrije perslucht, alsmede een volledige en constante bedrijfsdruk. Daarnaast dient de perslucht voor smeerdoeleinden nog met een olienevel te zijn verrijkt. Aan deze vereisten voldoen onderhoudseenheden die bestaan uit afscheider, drukregelaar en oliër. Door de olienevelsmering wordt de levensduur van de persluchtgereedschappen aanzienlijk verlengd.

Aanbouwmotoren
Het programma aanbouwmotoren van Suhner onderscheidt zich door vele modulaire mogelijkheden. Elektromotoren, schakelaarkappen, verbindings- of aandrijvingsflenzen kunnen afzonderlijk worden gecombineerd. Voortbordurend op de beschikbare standaardcomponenten worden klantspecifieke aandrijfmotoroplossingen, volgens uw specificaties, door ons ontwikkelingsteam dienovereenkomstig samengesteld.

Ons modulaire concept omvat de volgende vermogensklassen: 300 – 2000 watt en vrijwel alle isolatieklassen van 100 – 240 V. Met behulp van variërende pakketlengtes, specifieke wikkelingsdimensioneringen alsmede verschillende aandrijvingscomponenten dekken de aanbouwmotoren van Suhner het grootste toerentalbereik van 3000 – 33.000 min-1 af.

Multifunctionele motoren bieden een optimaal aanbod; zowel voor kleine, gemiddelde alsmede voor grote series. De toepassingsgebieden zijn zeer veelzijdig en hebben onder de meest ruwe omstandigheden hun betrouwbaarheid bewezen.

Suhner beschikt over toepassingservaring op de markten:

 • Staal- en houtbewerkingsindustrie
 • Laboratorium- en medische techniek
 • Installatie- en sanitair gebied

Perslucht aandrijfmotoren ronden dit uitgebreide assortiment af.